22.07.2015 12:47

S nádherným světem na gymnestrádě v Helsinkách

Sedm krásný dní, naplněných cvičením i aktivním odpočinkem, strávila pětice pokratických cvičenců v uplynulém týdnu na 15. světové gymnaestrádě v hlavním finském městě. Více než 21.000 cvičenců ze 49 zemí se zde sešlo na vrcholné gymnastické akci v rámci „gymnastiky pro všechny“, která se koná každé 4 roky v různých městech Evropy.

 

Skvělé gymnastické výkony při cvičení skupin v halách i na veřejném prostranství, střídala vystoupení skupin gymnastů, pro které je aktivní pohyb nezbytnou součástí života, bez ohledu na věk či fyzické dispozice. Velmi dojemné bylo vystoupení skupiny s postiženými cvičenci. Jednotlivé národní výpravy se reprezentovaly v rámci národních odpolední a večerů, vrcholem celé gymnaestrády byla závěrečné galashow.

 

Naši cvičenci vystoupili celkem 3x na velkém stadionu skladbou pro velké skupiny „Rytmus pro život“ doprovázenou slavnými písněmi a duety Louise Armstronga a Elly Fitzgeraldové, - například písně Báječný svět (What a Wonderful World) a Když přijde láska (Comes Love). Ženy cvičily s obručemi a s mikinou, muži s medicinbalem v „české síťce“, mikinou a „světe div se“ také s obručemi.

 

Hostitelé se o nás postarali velmi dobře – spaní na karimatkách ve spacáku v místních školách se snídaní, společné obědy na výstavišti a doprava po celém městě a okolí na účastnické karty. Helsinky jsou opravdu krásné město, které stojí za to poznat – kromě známých místa a pamětihodností jsme hodně času strávili v městských lesích, ostrovech a ostrůvcích – odměnou byly nejen krásné prožitky, ale i zlepšený duševní i fyzický stav celé naší pokratické minivýpravy.

—————

Zpět


Kontakt

Bavíme se pohybem

Pokratická 80/44
412 01 Litoměřice


+420602465901